MythologyMythologyDocumentariesFestivalspersonswarsBeutiful HellasArtFun

5.7.16

Το Γυμνάσιο της Κυρήνης, Λιβύη

Ένα τεράστιο ορθογώνιο γυμνάσιο είναι μέρος του αρχαίου ελληνικού οικισμού της Κυρήνης - στις ημέρες μας Λιβύη -, η οποία ιδρύθηκε το 700 π.Χ., ως κέντρο μάθησης και αργότερα απορροφήθηκε από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Το δημόσιο Γυμνάσιο (Δημοσίων Γυμνάσιο - Πτολεμαίον ) της Κυρήνης, που χτίστηκε από τον Πτολεμαίο και πήρε το όνομά του Πτολεμαίος VIII Ευεργέτη II (γύρω στα μέσα του 2ου αιώνα π.Χ.), αντικατέστησε τα σπίτια τα οποία ηταν χτισμένα στην περιοχή από την Αρχαϊκή περίοδο. Το μνημείο είχε μια μεγάλη στοά (περίπου 8000 μ •), έντεκα δωμάτια υπηρεσίας κατά μήκος της βόρειας πλευράς και μια πίστα.

Το Γυμνάσιο είχε μετατραπεί σε αγορά κατά τη διάρκεια του 1ου αιώνα μ.Χ., όταν η κατασκευή μιάς Βασιλικής αντικατέστησε τα βόρεια δωμάτια τον 2ο αιώνα μ.Χ. ένα κορινθιακό ναό (πιθανότατα αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Αδριανό και Αντωνίνου Πίου) χτίστηκε στο κέντρο της πλατείας. Η κατοίκηση της περιοχής, παρά την εγκατάλειψη της ως δημόσιο συγκρότημα, συνεχίστηκε και κατά την Ύστερη Αρχαιότητα, μετά τους σεισμούς μεταξύ 262 και 365 μ.Χ., καταστράφηκαν αρκετές κατοικίες και στις δύο στοές και την κεντρική πλατεία.

Διαβάστε για την Κυρήνη : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ancient Hellas: New banner

Ancient Hellas: New banner

Δημοφιλείς αναρτήσεις